Skip to main content
SameDaySolution

Hoe zou het zijn om een conflict in één dag op te lossen. Dat kan, indien er wordt gekozen voor SameDaySolution. Een intensief programma dat veel oplevert. Het voordeel van SameDaySolution is dat een geschil snel kan zijn opgelost, negatieve energie bespaart, beduidend minder kosten met zich meebrengt en men snel weer met een frisse blik naar de toekomst kan kijken.

Dit traject wordt altijd gedaan/ doorlopen met twee mediators. De start is in de morgen. Doelstelling is dat u aan het einde van de dag samen de oplossing heeft voor het geschil en dat de overeenkomst is opgesteld en door de partijen is ondertekend. In plaats van alle gesprekken te voeren, verdeeld over een aantal weken, vinden deze plaats op één dag.

Niet alle mediation leent zich voor SameDaySolution. In sommige gevallen dienen de betrokkenen voor de uiteindelijke oplossing externe partijen te raadplegen zoals een notaris en/of jurist op specialistische vakgebieden.

In deze situaties zal er dus minimaal één extra bijeenkomst zijn om de bevindingen van de onafhankelijk deskundige te bespreken en te bekrachtigen in de overeenkomst die vervolgens wordt ondertekend. Deze extra gesprekken met deskundigen zijn ook bij de gangbare mediation aan de orde.